diumenge, 26 d’abril del 2009

¿QUINA EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA?

Cada vegada tenim més a prop el moment al que s'ha d'implantar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en 5é de primària i, la veritat, és que sabem ben poc de com es farà. ¿Hi haurà alguna nova ocurrència surrealista del Senyor Font de Mora? ¿En quina llengua del món mundial haurem d'impartir-la? ¿quin/a mestre/a l'haurà de donar? ¿haurà de ser un/a  mestre/a  a soles o estarà acompanyat/da per una/a altre/a que traduirà simultàneament?

Bé, a banda d'aquestes menudències jo em plantege algunes coses...  ¿quins continguts s'haurà de donar? Últimament estan venint ja a l'escola representants de diferents editorials que, així de refiló, ens presentem la pròxima incorporació del llibre de text d'educació per a la ciutadania i... molt correctes, molt neutres, molt buits de continguts...  Amb l'esglèsia hem topat, el que no acabe de comprendre és perquè collons el PP mostra tanta oposició a l'assignatura i munta eixos "numeritos" tan fóra de lloc i tan ridículs com els que estan muntant.  Però si al final cadascú pot fer el que li dona la gana: que no vols tocar el tema del matrimoni d'homosexuals, doncs no ho toques; que el tema de l'abort no t'apanya, doncs fas campanya en contra de l'abort...  veig que el PSOE es caga davant de la conferència episcopal i no té collons per a dir: fins ací hem arribat, es tanca l'aixeta de subvencions, s'ha acabat la religió en l'escola, etc, etc, etc...

¿Com poden permetre eixes intrusions de l'esglèsia en parceles que no sòn seues (manifestacions, comunicats amb tarannà polític sesgat, etc) i que després isquen inmunes?

Jo tinc una cosa clara: si he d'optar per un llibre de text (que, per altra banda, no faria, ja que no sòc partidari -i menys en aquest tipus d'assignatura- d'utilitzar llibre de text únic) ho faria per un que toque tots eixos aspectes controvertits de l'assignatura.  Fer altra cosa serà baixar-nos els pantalons i... això sí que no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LigaBBVA - Marcador

ELS MEUS ARTISTES MUSICALS FAVORITS