dijous, 23 d’abril del 2009

QUIN FÀSTIC DE GOVERN DEL PP!!! REPRESSIÓ TOTAL: ES CARREGUEN TOT ALLÒ QUE NO PENSA COM ELLS

A continuació us adjunte un mail tal com m'ha arribat, al qual es confirma la nefasta política educativa (si així se li pot cridar) i els continus despropòsits d'aquests que es fan cridar governants nostres, d'aquesta gentola comandada per Camps i els seus subordinats com ara Font de Mora (que sembla que es fa un LSD abans de fer un discurs o prendre una decisió, ja que aquestes són surrealistes del tot), ahí va la informació:

Les Escoles d’Estiu es convoquen des de 1998 pel Moviment de Renovació Pedagògica, entitat que forma part de la Plataforma

La Conselleria no subvencionarà les Escoles d'Estiu organitzades pels MRPs

De forma unilateral, sense consulta prèvia als sindicats firmants de l'acord, la Conselleria ha decidit suprimir la convocatòria d'ajudes als MRP (Moviments de Renovació Pedagògica) que venia convocant-se de forma ininterrompuda des de 1988. Aquest acord signat entre la UGT, ANPE, STEPV i la Conselleria d'Educació en juny de 1988 i previst en l'acord fins 1991, venia prolongant-se sense problemes durant els darrers vint anys.

Ahir dia 22, en la Mesa Sectorial per tractar les ajudes a la formació del professorat, no es va presentar la convocatòria d’ajudes als MRP, que incloïen les ajudes a l’organització de les Escoles d’Estiu.

En aquestes darreres convocatòries s'havia plantejat, tant per part dels sindicats com de la Conselleria, la conveniència de revisar la convocatòria per adequar-la a la realitat actual. En la darrera convocatòria no foren els moviments membres de la Federació de MRP del País Valencià els principals beneficiaris de les ajudes sinó sindicats de l'ensenyament privat com la FSIE. Però en lloc de realitzar les modificacions previstes la Conselleria ha optat per suprimir aquestes ajudes. FSIE seguirà amb les activitats de formació perquè compta amb altres fonts de finançament. Però en el cas dels moviments esmentats o altres entitats col·laboradores de la Conselleria sense fons propis (ONG, Associacions de Renovació Pedagògica deslligades de sindicats o d'altres entitats més potents, etc.) no tenen altra font de finançament que les ajudes de la Conselleria. Així doncs, la seua subsistència està en perill.

Les raons invocades per la Conselleria són la inutilitat de tal convocatòria ja que l'oferta formativa del Servei de Formació del Professorat a través dels Cefires és suficientment àmplia i els 225.000€ destinats a la subvenció aniran a incrementar les ajudes individuals. Tot i això la postura crítica dels Moviments de Renovació Pedagògica i el seu recolzament a accions com la vaga prevista per al dia 28 podria ser una raó de pes perquè la Conselleria prenga eixa decisió.

Els MRP que al llarg dels 30 anys d'existència han estat el motor de moltes reformes dins del sistema educatiu, que han impulsat accions que en el seu moment foren prohibides com l'ensenyament en Valencià, les jornades de la Pau, de l'arbre, del llibre. Els seus membres foren els primers en parlar de projectes educatius, els precursors en la implantació de moltes de les propostes pedagògiques que formaren part de la Logse o de la LOE. Aquestes associacions sense ànim de lucre es veuen així privades d'una important font de finançament.

Amb aquesta mesura els MRP tornen a la seua situació d'abans dels anys seixanta on havien de sobreviure a partir del voluntarisme dels seus components. La Conselleria deixa així fora del sistema aquells ensenyants que seguiran, malgrat tot, cercant formes renovadores de plantejar l'ensenyament i fer-lo avançar per millorar-lo.

1 comentari:

  1. M'agrada el que diu al final: "La Conselleria deixa així fora del sistema aquells ensenyants que seguiran, malgrat tot, cercant formes renovadores de plantejar l'ensenyament i fer-lo avançar per millorar-lo."
    No que la Conselleria deixa així fora del sistema..., NO, AIXÒ NO M'AGRADA GENS. A mi m'agrada el SEGUIRAN, MALGRAT TOT... Continuem, hem de continuar, no podem deixar de continuar i continuar. Ni ara, ni mai.
    Jo tampoc vaig a l'escola el 28 d'Abril.

    ResponElimina

LigaBBVA - Marcador

ELS MEUS ARTISTES MUSICALS FAVORITS